Rychlá a jednoduchá příprava, nízkosacharidový (lowcarb) oběd vás potěší :)
Děkujeme Jozefu Kabátovi za skvělý recept.
- 35m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Kari | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
1 kus |
1 kus |
400 ml |
400 ml |
2 lžíce |
2 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
5 g |
5 g |
1 lžička |
1 lžička |
Příloha | |
500 g |
500 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
Postup přípravy
-
Na ghí jsem lehce osmažil na slabé měsíčky cibuli, přidal na kostky pokrájené maso, osolil, opepřil a dusil pod poklicí. Když bylo maso hotové, přidal jsem drcená rajčata , kari a minutku podusil. Nakonec zalil smetanou a do zhoustnutí povařil. Dochutil solí.
-
Na pánvi na ghí jsem jen lehce pod poklicí opekl rozpůlené a očištěné kapustičky, osolil.
Na talíři ozdobil jarní cibulkou a sušenými drcenými rajčaty.
Makronutrienty
12%
45%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 650 kJ | 2 899 kJ |
Kalorická hodnota | 155 kcal | 693 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,08 g
1,3 g |
13,7 g
5,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,308 SVJ | 1,37 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11 g
6,4 g |
49,3 g
28,6 g |
Bílkoviny | 11,3 g | 50,5 g |
Sůl | 0,512 g | 2,29 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů