Kuřecí játra se sušenými rajčaty, dýňovým pyré a salátem

Adéla Kábelová

Kuřecí játra se sušenými rajčaty, dýňovým pyré a salátem

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
cibule sladká, šalotka 1 kus
játra kuřecí 170 g
rajčata sušená 20 g
česnek 1 stroužek
slanina 10 g
rajský protlak 1 lžička
dýně máslová 200 g
petrželka, petrželová nať 1 lžička
zakysaná smetana 2 lžičky
olivový olej 5 ml
rajčata cherry 2 kusy
okurka 20 g
salát little gem 20 g
cibule červená 5 g
ocet vinný červený 1 lžička

Postup přípravy

  1. Dýni oloupu a nakrájím na menší kostičky. Poté vařím v osolené vodě doměkka. Sliju vodu, přidám lžičku zakysané smetany, sůl, pepř a rozmixuji. Pokud je pyré moc řídké, vrátím chvíli na sporák a nechám vodu trochu odvařit. Na salát smíchám rajčata, cibuli, okurku a salát. Zálivku udělám z olivového oleje, vinného octu, soli a pepře. Na pánvi si orestuji na kostičky nakrájenou slaninu (pokud je tučnější, není třeba používat jiný zdroj tuku. Pokud je libovější, můžu použít trochu sádla nebo ghí). Po chvíli přidám nakrájenou šalotku a až změkne, tak přidám očištěná játra. Společně restuji a když mám hotovo, přidám prolisovaný česnek, sušená rajčata, a lžičku rajčatového protlaku. Chvíli restuji a poté podliji trochou vody. Přiklopím pokličkou a dusím cca 10 minut. Játra musí být hotová, ale ne moc, aby neztvrdla. Poté osolím, opepřím a vmíchám lžíci zakysané smetany a nasekanou petrželku.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů