Kuřecí játra se sušenými rajčaty, dýňovým pyré a salátem
- 25m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
cibule sladká, šalotka | 1 kus |
játra kuřecí | 170 g |
rajčata sušená | 20 g |
česnek | 1 stroužek |
slanina | 10 g |
rajský protlak | 1 lžička |
dýně máslová | 200 g |
petrželka, petrželová nať | 1 lžička |
zakysaná smetana | 2 lžičky |
olivový olej | 5 ml |
rajčata cherry | 2 kusy |
okurka | 20 g |
salát little gem | 20 g |
cibule červená | 5 g |
ocet vinný červený | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Dýni oloupu a nakrájím na menší kostičky. Poté vařím v osolené vodě doměkka. Sliju vodu, přidám lžičku zakysané smetany, sůl, pepř a rozmixuji. Pokud je pyré moc řídké, vrátím chvíli na sporák a nechám vodu trochu odvařit. Na salát smíchám rajčata, cibuli, okurku a salát. Zálivku udělám z olivového oleje, vinného octu, soli a pepře. Na pánvi si orestuji na kostičky nakrájenou slaninu (pokud je tučnější, není třeba používat jiný zdroj tuku. Pokud je libovější, můžu použít trochu sádla nebo ghí). Po chvíli přidám nakrájenou šalotku a až změkne, tak přidám očištěná játra. Společně restuji a když mám hotovo, přidám prolisovaný česnek, sušená rajčata, a lžičku rajčatového protlaku. Chvíli restuji a poté podliji trochou vody. Přiklopím pokličkou a dusím cca 10 minut. Játra musí být hotová, ale ne moc, aby neztvrdla. Poté osolím, opepřím a vmíchám lžíci zakysané smetany a nasekanou petrželku.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů