KUŘECÍ JÁTRA S PEČENÝM BATÁTEM A KAPUSTIČKAMI
Rychlé lowcarb jídlo, děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 15m
- 3 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
játra kuřecí | 500 g |
cibule | 1 kus |
pórek | 1 kus |
slanina anglická | 50 g |
česnek stroužky | 2 kusy |
omáčka ajvar | 30 g |
rajský protlak | 1 lžíce |
sádlo | 1 lžíce |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
kmín drcený | 0,3 lžičky |
paprika sladká mletá | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Slaninu nakrájím na proužky a na sádle opeču, přidám nakrájenou cibuli a pórek a nechám zesklovatět, přidám nakrájený česnek a nechám rozvonět.
-
Dám očištěná a na sousta nakrájená játra ,zprudka orestuji, osolím, okmínuji, opepřím, posypu červenou paprikou, zarestuji ajvar a protlak, trochu podliji a krátce podusím.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů