Kuřecí játra s květákovou rýží
Rychlý lowcarb oběd, děkujeme Jance Folkové za recept :)
- 25m
- 3 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Primal
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
játra kuřecí | 500 g |
sádlo | 1 lžíce |
cibule | 1 kus |
pórek | 0,5 kusu |
zelená paprika | 1 kus |
vývar drůbeží domácí | 100 ml |
paprika sladká mletá | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl | 0,5 lžičky |
květák | 0,5 kusu |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
cibule | 1 kus |
muškátový květ mletý | 1 g |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
1/2 kg kuřecích jater jsem nakrájela na kostky a osmažila na lžíci sádla s cibulí, kouskem pórku a čerstvou paprikou (měla jsem jen zelenou, ale barevnější jsou hezčí). Podlila jsem trochu vývarem, přidala lžičku červené papriky, mletý pepř, sůl a restovala jsem asi 10 minut, dokud se tekutina trochu neodpaří.
-
Příloha květáková rýže: 1/2 syrového květáku jsem nahrubo rozsekala v mixéru a chvíli restovala na 1 osmažené cibuli na lžíci másla. Špetka muškátového květu, sůl, pepř.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů