Kuřecí játra s květákovou rýží

Oli

Rychlý lowcarb oběd, děkujeme Jance Folkové za recept :)

Kuřecí játra s květákovou rýží

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
játra kuřecí 500 g
sádlo 1 lžíce
cibule 1 kus
pórek 0,5 kusu
zelená paprika 1 kus
vývar drůbeží domácí 100 ml
paprika sladká mletá 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
sůl 0,5 lžičky
květák 0,5 kusu
máslo čerstvé 1 lžíce
cibule 1 kus
muškátový květ mletý 1 g
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. 1/2 kg kuřecích jater jsem nakrájela na kostky a osmažila na lžíci sádla s cibulí, kouskem pórku a čerstvou paprikou (měla jsem jen zelenou, ale barevnější jsou hezčí). Podlila jsem trochu vývarem, přidala lžičku červené papriky, mletý pepř, sůl a restovala jsem asi 10 minut, dokud se tekutina trochu neodpaří.

  2. Příloha květáková rýže: 1/2 syrového květáku jsem nahrubo rozsekala v mixéru a chvíli restovala na 1 osmažené cibuli na lžíci másla. Špetka muškátového květu, sůl, pepř.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů