Kuřecí játra s květákovou rýží

Adéla Kábelová

Kuřecí játra s květákovou rýží

Postup přípravy

  1. Játra dobře očistíme, nakrájíme na větší kousky a opepříme. Na pánvi rozehřejeme ghí a necháme na něm chvíli opražit na kostičky nakrájenou slaninu, po té přidáme i nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme dozlatova. Poté přidáme kmín, společně chvíli restujeme, aby se rozvoněl a pak přidáme játra.

    Když jsou játra orestovaná ze všech stran přidáme trochu vody (nebo pokud máme vývar, tak ten) a dusíme pod pokličkou doměkka (cca 10 minut). Nakonec vmícháme sůl, majoránku a vypneme plotnu. Jako poslední vmícháme máslo, které omáčku trochu zahustí.

    Jako přílohu jsem zvolila mraženou květákovou rýži, kterou jsem jen rozmrazila na pánvi s trochou vody a posypala petrželkou.

    Játra můžeme také obalit ve trošce hladké mouky (na 200 g stačí cca 5 g mouky) - omáčka se pak také zahustí. Pozor ale, aby mouka nezvýšila glykémie!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte