Rychlá, dobrá nízkosacharidová večeře.
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Játra | |
---|---|
250 g |
250 g |
150 g |
150 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
4 kusy |
4 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 špetky |
0,5 špetky |
250 g |
250 g |
2 snítky |
2 snítky |
Ještě | |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Na sádle si zpěníme cibuli, přidáme nasekaný česnek a nakrájená kuřecí játra. Zarestujeme, přidáme nadrobno nakrájenou hlívu (nohy necháme stranou) a orestujeme společně.
-
Necháme pár minut společně podusit (nepodlévám), přidáme passatu, osolíme a opepříme.
Nakonec přidáme nasekanou čerstvou bazalku.
Servírujeme na lůžku ze salátu, sypeme sýrem.
Makronutrienty
46%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 412 kJ | 1 921 kJ |
Kalorická hodnota | 98,4 kcal | 459 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,43 g
0,465 g |
44 g
2,17 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,943 SVJ | 4,4 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,65 g
1,58 g |
17 g
7,37 g |
Bílkoviny | 7,47 g | 34,9 g |
Sůl | 0,281 g | 1,31 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů