Játra jsou bohatá na minerály i vitamíny, jsou brzo hotová. Stačí dolnit zeleninou a zdravé lowcarb jídlo je za 15 minut na stole.
- 15m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Játra | |
---|---|
150 g |
150 g |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
2 kusy |
2 kusy |
30 g |
30 g |
2 kusy |
2 kusy |
Cuketa | |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
Postup přípravy
-
Játra jsem si nakrájela na malé kousky, naložila do oleje a koření.
Mezitím si připravím zeleninu na nudličky, dáte co máte :).
-
Na sádle si orestuji zeleninu, odhrnu na bok a orestuji játýrka.
Po chvíli lehce podliju vodou a dodusím doměkka (asi 5 minut). Vypnu a nechám dojít.
-
Na druhé pánvi si na lžičce sádla orestuji kolečka cukety, nakonec osolím a okmínuju.
Hotovo, můžeme vhodně doplnit majolkou, čerstvou zeleninou...
Makronutrienty
29%
49%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 331 kJ | 1 589 kJ |
Kalorická hodnota | 79,1 kcal | 380 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,58 g
1,06 g |
22 g
5,11 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,458 SVJ | 2,2 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,66 g
1,19 g |
17,6 g
5,72 g |
Bílkoviny | 7,77 g | 37,3 g |
Sůl | 0,688 g | 3,31 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů