Kuřecí gyros steak na litinové pánvi
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí stehenní řízek | 300 g |
kořenicí směs na gyros a kebab | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Maso mírně rukou naklepeme, osolíme a okořeníme. Koření a sůl do masa důkladně „vmasírujeme“ aby maso bylo ochucené všude stejnoměrně. Ideální je nechat alespoň 2 hodiny v chladu odležet.
-
Troubu si rozpálíme na 180 ºC a nahřejeme tam litinové servírovací pánvičky. Nahřáté pánvičky přesuneme na sporák a na sporáku na nich prudce opečeme maso. Pečeme z každé strany 2 minuty. Na pečení není třeba použít žádný olej.
-
Pánvičky s masem přesuneme zpět do trouby, kde dopékáme ještě zhruba 8 – 10 minut, podle velikosti masa. Servírujeme přímo na litinové pánvičce s hráškem a mrkví dušenou v páře, s jogurtovo koprovým dipem, případně vařeným bramborem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů