Kuřecí gyros steak na litinové pánvi

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Kuřecí gyros steak na litinové pánvi

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kuřecí stehenní řízek 300 g
kořenicí směs na gyros a kebab 1 lžíce
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Maso mírně rukou naklepeme, osolíme a okořeníme. Koření a sůl do masa důkladně „vmasírujeme“ aby maso bylo ochucené všude stejnoměrně. Ideální je nechat alespoň 2 hodiny v chladu odležet.

  2. Troubu si rozpálíme na 180 ºC a nahřejeme tam litinové servírovací pánvičky. Nahřáté pánvičky přesuneme na sporák a na sporáku na nich prudce opečeme maso. Pečeme z každé strany 2 minuty. Na pečení není třeba použít žádný olej.

  3. Pánvičky s masem přesuneme zpět do trouby, kde dopékáme ještě zhruba 8 – 10 minut, podle velikosti masa. Servírujeme přímo na litinové pánvičce s hráškem a mrkví dušenou v páře, s jogurtovo koprovým dipem, případně vařeným bramborem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů