Kuřecí gyros na pánvi

Pořádný kuřecí gyros z pánve si zaslouží výraznou směs koření, maso a čerstvou zeleninu. Je to jednoduchý recept, který si připravíte v krátkém čase a luxusně si pochutnáte.

Kuřecí gyros na pánvi

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kuřecí stehenní řízek 300 g
kořenicí směs na gyros a kebab 1 lžíce
tortillas, placky 2 kusy
rajče 1 kus
červená paprika 1 kus
cuketa 1 kus
bílý jogurt 150 g
kopr čerstvý, koprová nať 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso okořeníme, orestujeme na sucho na teflonové pánvi. Koření na gyros bývá slané, proto není nutné solit.

  2. Jogurt smícháme s na jemno nakrájeným koprem.

  3. Tortillu položíme na talíř, na tortillu navrstvíme maso, přidáme nakrájenou zeleninu a navrch ozdobíme jogurtem

  4. Cuketa musí být malá, taková, která ještě nemá uvnitř semínka.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů