Kuřecí curry s květákovou "rýží" - LC
Existuje spousta tradičních receptů na curry nejen z Indie, ale i z ostatních zemí jihovýchodní Asie. Můžete se jich držet, nebo vytvořit svůj vlastní, jako já tento. Není náročný na přípravu a co se týče pálivosti, tak bych řekla, že je středně ostrý, spíš jemnější. Ale samozřejmě každý máme ty chutě jiné. :)
- 40m
- 4 porce
- jednoduché
- Indická
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Primal
- Regionální a krajové
- Restování
- Smažení v tuku
- Vaříme ze základu
- Východoasijská
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí prsa | 400 g |
kuřecí stehenní řízek | 400 g |
cibule | 1 kus |
česnek | 3 stroužky |
rajčata | 250 g |
kokosové mléko | 200 g |
zázvor, čerstvý kořen | 5 cm |
sůl | 1 lžička |
kurkuma mletá | 1 lžička |
kořenicí směs garam masala | 0,5 lžičky |
koriandr mletý | 0,5 lžičky |
chilli sušené mleté | 1 lžička |
kořenicí pasta kari červená | 0,5 lžičky |
kokosový olej | 2 lžíce |
květák | 1 kus |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
voda | 1 dl |
Postup přípravy
-
Ve větší hluboké pánvi osmahneme na oleji drobně nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a koření. Opět lehce osmahneme. Přidáme maso nakrájené na střední kousky, důkladně promícháme a orestujeme. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a kokosové mléko, osolíme a za občasného promíchání povaříme cca 15 - 20 minut. Pokud chcete omáčku řidší, přiklopte pokličkou. Pokud hustší, nechte odkryté.
-
Květák nastrouháme, osolíme a osmahneme na pánvi na másle. Pak podlijeme vodou a ještě vaříme, dokud se voda zcela nevydusí. Tuto úpravu jsem si oblíbila nejvíce, květák není křupavý a syrový, je krásně měkký a připomíná rýži. :)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů