Kuřecí curry s květákovou "rýží" - LC

Laduš

Existuje spousta tradičních receptů na curry nejen z Indie, ale i z ostatních zemí jihovýchodní Asie. Můžete se jich držet, nebo vytvořit svůj vlastní, jako já tento. Není náročný na přípravu a co se týče pálivosti, tak bych řekla, že je středně ostrý, spíš jemnější. Ale samozřejmě každý máme ty chutě jiné. :)

Kuřecí curry s květákovou "rýží" - LC

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
kuřecí prsa 400 g
kuřecí stehenní řízek 400 g
cibule 1 kus
česnek 3 stroužky
rajčata 250 g
kokosové mléko 200 g
zázvor, čerstvý kořen 5 cm
sůl 1 lžička
kurkuma mletá 1 lžička
kořenicí směs garam masala 0,5 lžičky
koriandr mletý 0,5 lžičky
chilli sušené mleté 1 lžička
kořenicí pasta kari červená 0,5 lžičky
kokosový olej 2 lžíce
květák 1 kus
máslo čerstvé 1 lžíce
sůl 1 špetka
voda 1 dl

Postup přípravy

  1. Ve větší hluboké pánvi osmahneme na oleji drobně nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a koření. Opět lehce osmahneme. Přidáme maso nakrájené na střední kousky, důkladně promícháme a orestujeme. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a kokosové mléko, osolíme a za občasného promíchání povaříme cca 15 - 20 minut. Pokud chcete omáčku řidší, přiklopte pokličkou. Pokud hustší, nechte odkryté.

  2. Květák nastrouháme, osolíme a osmahneme na pánvi na másle. Pak podlijeme vodou a ještě vaříme, dokud se voda zcela nevydusí. Tuto úpravu jsem si oblíbila nejvíce, květák není křupavý a syrový, je krásně měkký a připomíná rýži. :)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů