Kuřecí curry (Murgh Ka Salan) - LC

Laduš

Kuřecí curry (Murgh Ka Salan) - LC

Jde o velmi jemné a lahodné low carb curry, které je jen lehce pikantní a na kterém si zaručeně pochutnáte. Kdo má raději pálivější, může přitvrdit v ostřejším koření. Jako přílohu mám konjakovou rýži.

Postup přípravy

  1. Maso jsem nakrájela na větší kousky.

    Běžně se používá celé kuře nakrájené na kusy včetně kostí. Já jsem raději dala přednost vykostěnému masu. Záleží jen na vás, co je pro vás lepší varianta.

    Cibuli jsem nakrájela nadrobno. Připravila jsem si všechny ostatní ingredience.

  2. Ve větší pánvi jsem rozehřála lžičku ghee, vložila jsem koření, které jsem nalámala na kousky: skořici, badyán, tabasco a hřebíček, ten jsem nechala vcelku. Koření jsem opražila, aby pustilo vůni. Poté jsem jej vyjmula na talířek a nechala trochu vychladnout. Koření jsem dala do pytlíku, abych je následně ještě mohla použít během dušení.

    Do pytlíku proto, abych to koření pak nemusela pracně lovit, nebo aby v pokrmu nezůstalo. To je pak nepříjemné, když třeba kousnete do celé skořice.

  3. Do pánve jsem vložila třetinu masa a zprudka orestovala. Pak jsem maso vyjmula na misku. Přidala jsem ghee a opět orestovala další maso a ještě pak jednou. Restovala jsem to natřikrát. To proto, aby se nerestovalo hodně masa zároveň. Pánev by se ochladila a maso by pustilo šťávu. Takto zůstalo maso krásně šťavnaté.

    Pokud vám na pánvi zůstane něco přismahnutého, tak stačí nalít trochu vody, zahřát a pomocí vařečky se to připečené krásně uvolní. To rozhodně nevyhazujte, ale použijte, protože je v tom hodně chuti a vůně.

  4. V kastrole jsem rozehřálo máslo a opražila cibuli dozlatova. Přidala jsem česnek, zázvor, curry pastu, kurkumu a koření pěti vůní. Vše jsem zarestovala.

    Do kastrolu jsem vložila orestované maso, nakrájená rajčata a kokosové mléko. Osolila jsem. Plechovku od rajčat i krabičku od mléka jsem vypláchla vodou. Více vody jsem již nepřidávala. Pokud chcete curry hustší, tak ty plechovky vyplachovat ani nemusíte. Ostatně v curry té omáčky moc nebývá.

  5. Vše jsem důkladně promíchala, přidala ještě ten pytlík s kořením a nechala dusit asi 20 minut. Pokud máte omáčku příliš řídkou a chcete, aby zhoustla, během dušení nepřiklopujte pokličkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte