Kuřecí čína s hlívou ústřičnou a kešu

Oli

Kuřecí čína je fajn oběd, hlíva ho ještě výživově povýší. A bramborový salát jen doplní kulinářský požitek. Vděčný oběd pro návštěvy, dobře vypadá i chutná:)

Kuřecí čína s hlívou ústřičnou  a kešu

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kuřecí prsa 300 g
olej řepkový 1 lžíce
sojová omáčka 1 lžíce
worcestrová omáčka 1 lžíce
kořenicí směs na čínu 1 lžička
vajíčka 1 kus
hlíva ústřičná, čerstvá 200 g
pórek 1 kus
ořechy kešu 1 hrst
brambory vařené ve slupce 6 kusů
zakysaná smetana 2 lžíce
hořčice plnotučná 1 lžíce
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Maso si nakrájíme na nudličky, smícháme s omáčkami, olejem, vajíčkem a dáme nejlépe přes noc do lednice odležet.

  2. Uvařené brambory nakrájíme na osminky, zalijeme marinádou ze všech ingrediencí a necháme chvíli odležet.

  3. Na oleji orestujeme maso, přidáme nakrájený pórek a hlívu. Společně orestujeme, přidáme kešu, lehce zastříkneme vodou a na vypnuté plotýnce necháme dojít.

  4. Servírujeme s čerstvou zeleninou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů