Kuřecí čína je fajn oběd, hlíva ho ještě výživově povýší.
A bramborový salát jen doplní kulinářský požitek. Vděčný oběd pro návštěvy, dobře vypadá i chutná:)
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
300 g |
300 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
1 hrst |
1 hrst |
Salát | |
6 kusů |
6 kusů |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Maso si nakrájíme na nudličky, smícháme s omáčkami, olejem, vajíčkem a dáme nejlépe přes noc do lednice odležet.
-
Uvařené brambory nakrájíme na osminky, zalijeme marinádou ze všech ingrediencí a necháme chvíli odležet.
-
Na oleji orestujeme maso, přidáme nakrájený pórek a hlívu. Společně orestujeme, přidáme kešu, lehce zastříkneme vodou a na vypnuté plotýnce necháme dojít.
-
Servírujeme s čerstvou zeleninou.
Makronutrienty
53%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 418 kJ | 3 617 kJ |
Kalorická hodnota | 99,9 kcal | 864 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11 g
0,619 g |
94,9 g
5,35 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,1 SVJ | 9,49 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,6 g
13,7 g |
31,1 g
119 g |
Bílkoviny | 6,21 g | 53,8 g |
Sůl | 0,368 g | 3,19 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů