KUŘECÍ BÁBOVKA - LC

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

KUŘECÍ BÁBOVKA - LC

"Jsem krááál, jsem krááál..." křičel Kuba na celé kolo a měl naprostou pravdu. Dneska snědl oběd v rekordním čase. Než jsem zasedla k jídlu já, měl talíř vylízaný a kupodivu nestihl ani "zaprasit" celý stůl...

Postup přípravy

  1. Pevnou formu na bábovku (nebo jako v mém případě na biskupský chlebíček) vymažeme sádlem, dno i boky vyložíme slaninou, dále kuřecím masem, které jsme z obou stran osolili, opepřili a lehce ochutili grilovacím kořením.

  2. Posypeme sýrem, přidáme klobásu (buďto vcelku nebo nakrájenou, to je na vás), pak tam rozklepeme celá vejce, posypeme hráškem, opět dáme vrstvu klobásy, opět sýr, vršek překryjeme kuřecím masem a opět slaninou.

  3. Pekla jsem cca 1 hodinu a 15 minut na 180 stupňů, svrchu zakryté pečícím papírem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte