Kuře z remosky
Téměř bezpracné kuře z remosky.
- 2h
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí stehna | 2 kusy |
kuřecí prsa | 2 kusy |
petržel kořenová | 1 kus |
mrkev | 3 kusy |
cibule červená | 2 kusy |
máslo čerstvé | 75 g |
sůl | 1 lžíce |
pepř | 3 špetky |
Postup přípravy
-
I když v receptu už je kuře naporcované, tak začneme tím, že si ho naporcujeme. Jednotlivé části nasolíme a necháme chvíli odstát (ideálně hodinku, ale není nutné), z toho co zbyde si můžeme udělat vývar. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka. Rozprostřeme na dno remosky a na ni klademe jednotlivé části kuřete. Ještě jednou trochu posolíme a popepříme a poklademe plátky másla. Zavřeme, zapneme remosku a nyní můžeme na kuře na dvě hodinky klidně zapomenout. Po dvou hodinách (klidně mu můžete dopřát i více času, pak se budou rozpadat i kosti) máme téměř bez práce hotovo.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů