Kuře v marinádě z máty a jogurtu s těstovinovým salátem

Jídelní plán

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Kuře v marinádě z máty a jogurtu s těstovinovým salátem

Jednoduchý a velmi dobrý recept pro letní grilování

Postup přípravy

  1. Mátu a bazalku nasekáme, promícháme s jogurtem, solí a pepřem. Zastříkneme šťávou z jednoho citronu. Do marinády naložíme maso - aby bylo krásně křehké a vychucené, ideálně na jeden den. Stačí ale alespoň dvacet minut před přípravou.

    Mátu a bazalku nasekáme, promícháme s jogurtem, solí a pepřem. Zastříkneme šťávou z jednoho citronu. Do marinády naložíme maso - aby bylo krásně křehké a vychucené, ideálně na jeden den. Stačí ale alespoň dvacet minut před přípravou.
  2. V osolené vodě uvaříme těstoviny. Scedíme, promícháme s olejem a necháme vychladnout. Rajčata a okurky nakrájíme na kostičky. Přidáme namačkaný sýr a zchladlé těstoviny. Dochutíme pepřem, případně přisolíme.

  3. Kuřecí maso zprudka grilujeme. Lze ho také orestovat nasucho na teflonové pánvi.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte