Kuře s vůní Indie

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Kuře s vůní Indie

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na plátky. V misce smícháme jogurt, škrob, citronovou šťávu a koření. Do vzniklé směsi naložíme maso a necháme v chladu marinovat alespoň 0,5 hodiny.

  2. Rozpálíme nepřilnavou pánev a maso na ní zprudka opečeme do růžova. Hotové maso vyndáme z pánve a uchováme na teple, než připravíme omáčku.

  3. Do pánve, ve které jsme opékali maso dáme nakrájenou cibuli, česnek, zázvor, citronovou kůru a všechno koření kromě muškátového oříšku. Zprudka orestuje asi 1minutu, aby se koření rozvonělo, ale nezhořklo. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme nakrájené rajče. Necháme vařit zhruba 15 minut.

  4. Do omáčky přidáme mouku rozmíchanou v troše studené vody. Necháme přejít varem a omáčku rozmixujeme. Tím ještě zvýrazníme chuť koření. Kdo chce mít omáčku úplně hladkou, může přecedit a tím se zbavit případných kousků bobkového listu a badyánu.

  5. Převaříme mléko a přidáme do omáčky. Mléko převařujeme proto, abychom se vyhnuli nebezpečí, že se srazí. Omáčku s mlékem necháme ještě společně povařit asi 5 minut, dochutíme solí a kouskem nastrouhaného muškátového oříšku. Úplně nakonec do omáčky zamícháme petrželovou nať.

  6. Servírujeme s rýží nebo s indickými plackami.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte