Kuře s kedlubnovým zelím
Skvělé lowcarb jídlo, když máte hodně svých kedluben.
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Pečení
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřečí stehna, čtvrtky | 2 kusy |
sůl | 2 špetky |
kmín celý | 2 špetky |
máslo čerstvé | 2 lžičky |
kedlubna | 2 kusy |
cibule | 1 kus |
vepřové sádlo | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
xylitol | 1 lžička |
ocet kvasný lihový | 1 lžička |
kmín drcený | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Stehna si osolíme, okmínujeme a dáme péct. Nejdříve přikrytá, na poslední čtvrthodinku odkryjeme na kůrčičku.
-
Mezitím si nahrubo nastrouhám kedlubny, nakrájím cibuli. Kedlubny dám podusit, osolím a okmínuju. Cibuli orestuji na sádle, přidám zkaramelizovat xylitol. Přidám do měkké kedlubny, dochutim octem.
-
Podáváme takto společně, větším jedlíkům s knedlíkem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů