Kuře s kedlubnovým zelím

Oli

Skvělé lowcarb jídlo, když máte hodně svých kedluben.

Kuře s kedlubnovým zelím

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kuřečí stehna, čtvrtky 2 kusy
sůl 2 špetky
kmín celý 2 špetky
máslo čerstvé 2 lžičky
kedlubna 2 kusy
cibule 1 kus
vepřové sádlo 1 lžička
sůl 1 lžička
xylitol 1 lžička
ocet kvasný lihový 1 lžička
kmín drcený 1 lžička

Postup přípravy

  1. Stehna si osolíme, okmínujeme a dáme péct. Nejdříve přikrytá, na poslední čtvrthodinku odkryjeme na kůrčičku.

  2. Mezitím si nahrubo nastrouhám kedlubny, nakrájím cibuli. Kedlubny dám podusit, osolím a okmínuju. Cibuli orestuji na sádle, přidám zkaramelizovat xylitol. Přidám do měkké kedlubny, dochutim octem.

  3. Podáváme takto společně, větším jedlíkům s knedlíkem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů