Skvělé lowcarb jídlo, když máte hodně svých kedluben.
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Kuře | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
2 lžičky |
2 lžičky |
Kedlubnové zelí | |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Stehna si osolíme, okmínujeme a dáme péct.
Nejdříve přikrytá, na poslední čtvrthodinku odkryjeme na kůrčičku.
-
Mezitím si nahrubo nastrouhám kedlubny, nakrájím cibuli.
Kedlubny dám podusit, osolím a okmínuju.
Cibuli orestuji na sádle, přidám zkaramelizovat xylitol. Přidám do měkké kedlubny, dochutim octem.
-
Podáváme takto společně, větším jedlíkům s knedlíkem.
Makronutrienty
19%
64%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 406 kJ | 1 321 kJ |
Kalorická hodnota | 97 kcal | 316 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,78 g
1,05 g |
12,3 g
3,42 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,378 SVJ | 1,23 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,54 g
1,41 g |
11,5 g
4,6 g |
Bílkoviny | 13,1 g | 42,6 g |
Sůl | 1,36 g | 4,43 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů