Zajímavá kombinace, stojí za vyzkoušení :)
- 20m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
50 g |
50 g |
brusinkový kompot, sterilované brusinky 20 g |
20 g |
30 g |
30 g |
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu 30 g |
30 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Kuřecí maso naklepeme, okořeníme a nasucho opečeme na pánvi
Maso dáme na talíř, na něj položíme hermelín a vložíme do mírně vyhřáté trouby, aby se sýr trochu rozpustil a maso nevychladlo
-
Výpek na pánvi podlijeme trochou vody (jen na dno pánve, aby se odvařila šťáva z masa)
Přidáme čerstvé brusinky a ořechy a povaříme asi 3 minuty
Nakonec přidáme zavařené brusinky a prohřejeme
Brusinkovou směs přidáme na talíř k masu
-
Podáváme s rýží.
Makronutrienty
16%
57%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 707 kJ | 2 700 kJ |
Kalorická hodnota | 169 kcal | 645 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,9 g
2,84 g |
18,7 g
10,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,49 SVJ | 1,87 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,54 g
0,91 g |
32,6 g
3,47 g |
Bílkoviny | 17,8 g | 67,8 g |
Sůl | 0,684 g | 2,61 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů