Kuře pečené s citronem a rozmarýnem

Doplněné pečenou zeleninou - dohromady skvělý zdravý lowcarb oběd od Aleny Vaňousové, děkujeme :)

Kuře pečené s citronem a rozmarýnem

Suroviny pro 5 osob

Čeho Kolik
kuře celé 1 kus
máslo čerstvé 125 g
citrón 1 kus
rozmarýn 2 snítky
sůl 1 lžička
kořenicí směs grilovací koření 2 lžičky
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce
cibule 1 kus
dýně máslová 300 g
česnek stroužky 4 kusy
rajčata sušená 100 g
paprika bílá 3 kusy
rajčata 4 kusy

Postup přípravy

  1. Kuře jsem osolila, do dutiny jsem vložila omytý bio citron propíchaný nožem a dvě snítky rozmarýnu. Pod kůži na prsou jsem vtlačila kousek másla. Zbytek másla jsem nakrájela na plátky a rozložila na kuře. Podlila jsem trochou vody a pekla jsem cca 2 hodiny na 130-140 stupňů a potom jsem kuře posypala grilovacím kořením a dopekla cca půl hodiny na 200 stupňů.

  2. Jako přílohu jsem připravila pečenou míchanou zeleninu. Na dno nádoby jsem dala trochu ghee a postupně jsem vrstvila 1 velkou cibuli, cca 300 g máslové dýně, 4 stroužky česneku, 100 g sušených rajčat, cca 3 papriky (já jsem dala mražené) a plechovku krájených rajčat (nebo 4 velká čerstvá rajčata). Pekla jsem společně s kuřetem cca 30 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů