Kuře pečené s citronem a rozmarýnem

Kuře pečené s citronem a rozmarýnem

Doplněné pečenou zeleninou - dohromady skvělý zdravý lowcarb oběd od Aleny Vaňousové, děkujeme :)

Postup přípravy

  1. Kuře jsem osolila, do dutiny jsem vložila omytý bio citron propíchaný nožem a dvě snítky rozmarýnu. Pod kůži na prsou jsem vtlačila kousek másla. Zbytek másla jsem nakrájela na plátky a rozložila na kuře. Podlila jsem trochou vody a pekla jsem cca 2 hodiny na 130-140 stupňů a potom jsem kuře posypala grilovacím kořením a dopekla cca půl hodiny na 200 stupňů.

  2. Jako přílohu jsem připravila pečenou míchanou zeleninu. Na dno nádoby jsem dala trochu ghee a postupně jsem vrstvila 1 velkou cibuli, cca 300 g máslové dýně, 4 stroužky česneku, 100 g sušených rajčat, cca 3 papriky (já jsem dala mražené) a plechovku krájených rajčat (nebo 4 velká čerstvá rajčata). Pekla jsem společně s kuřetem cca 30 minut.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte