Zelí je v zimě velmi vhodnou potravinou. Takto upravené s kuřetem se stane bezpracným a chutným low carb (LC) obědem, zkuste!
- 1h:20m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
800 g |
800 g |
4 špetky |
4 špetky |
1 lžička |
1 lžička |
Zelí | |
1 000 g |
1 000 g |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Do pekáčku rozložíme kysané překrájené zelí.
Na něj položíme okořeněná stehýnka.
-
Dáme do trouby na 220°C zapéct, po 10 minutách zalijeme přes stehýnka šlehačkou, snížíme výkon a peeme přikryté asi 40 mimut.
Poté odkryjeme, příp. trochu podlijeme vodou a necháme dopéct dozlatova.
Makronutrienty
15%
56%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 358 kJ | 1 794 kJ |
Kalorická hodnota | 85,5 kcal | 429 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,4 g
3,43 g |
12 g
17,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,24 SVJ | 1,2 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,64 g
2,39 g |
23,3 g
12 g |
Bílkoviny | 8,89 g | 44,6 g |
Sůl | 0,787 g | 3,94 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů