Kuře na víně s kořenovou zeleninou

Jogínka

Kuře na víně s kořenovou zeleninou

Když už mně nenapadá, co uvařit, zkusím tento jednoduchý a osvědčený recept.

Postup přípravy

  1. Kuře omyjeme a rozporcujeme.

  2. V kastrolu rozehřejeme sádlo, osmahneme nakrájenou slaninu. Přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme do růžova, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, koření a osmahneme dozlatova.

  3. Zeleninu zalijeme vínem a dusíme bez pokličky tak dlouho, až se víno téměř vypaří.

  4. K zelenině následně přidáme naporcované kuře, porce kuřete položíme na zeleninu kůží nahoru, podlijeme trochu vodou - lépe vývarem a kuře dusíme pod pokličkou v troubě cca 40min při teplotě cca 200C, poté teplotu snížíme na 180 C a pečeme dalších 30min.

  5. Pokud je kuře již pěkně měkké, můžeme teplotu zvýšit na 200C, polici odkrýt a nechat kůrčičku kuřete zčervenat. Případně na chvilku zapneme na gril, kůžička bude krásně křupavá.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte