Kuře na pomerančích

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Kuře na pomerančích

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kuřecí prsa 2 kusy
pomeranč 6 plátků
brusinkový kompot, sterilované brusinky 50 g
rozmarýn 2 snítky
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Do zapékací misky vložíme maso, lehce osolíme, vedle masa položíme pomeranč a misku doplníme brusinkami a rozmarýnem.

  2. Maso mírně podlijeme vodou, jen aby se nepřipálilo, než pustí šťávu. Misku přiklopíme poklicí pečeme v troubě při 160ºC až maso změkne a chutě se propojí.

  3. Tip Podáváme s rýží nebo nasucho pečeným bramborem. Důležité je dusit raději při mírné teplotě a déle, aby se šťáva moc nevypekla.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů