Kuře na pomerančích
- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí prsa | 2 kusy |
pomeranč | 6 plátků |
brusinkový kompot, sterilované brusinky | 50 g |
rozmarýn | 2 snítky |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Do zapékací misky vložíme maso, lehce osolíme, vedle masa položíme pomeranč a misku doplníme brusinkami a rozmarýnem.
-
Maso mírně podlijeme vodou, jen aby se nepřipálilo, než pustí šťávu. Misku přiklopíme poklicí pečeme v troubě při 160ºC až maso změkne a chutě se propojí.
-
Tip Podáváme s rýží nebo nasucho pečeným bramborem. Důležité je dusit raději při mírné teplotě a déle, aby se šťáva moc nevypekla.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů