- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
6 plátků |
6 plátků |
brusinkový kompot, sterilované brusinky 50 g |
50 g |
2 snítky |
2 snítky |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Do zapékací misky vložíme maso, lehce osolíme, vedle masa položíme pomeranč a misku doplníme brusinkami a rozmarýnem.
-
Maso mírně podlijeme vodou, jen aby se nepřipálilo, než pustí šťávu.
Misku přiklopíme poklicí pečeme v troubě při 160ºC až maso změkne a chutě se propojí.
-
Tip
Podáváme s rýží nebo nasucho pečeným bramborem.
Důležité je dusit raději při mírné teplotě a déle, aby se šťáva moc nevypekla.
Makronutrienty
19%
72%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 466 kJ | 1 507 kJ |
Kalorická hodnota | 111 kcal | 360 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,58 g
3,35 g |
14,8 g
10,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,458 SVJ | 1,48 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,11 g
0,462 g |
6,8 g
1,49 g |
Bílkoviny | 17,6 g | 56,8 g |
Sůl | 1,16 g | 3,75 g |