Kuře na červeném zelí je recept z jednoho hrnce. Je to velice rychlá a zdravá večeře. Vyhovuje požadavkům na low carb i keto verzi nízkosacharidového stravování. Je rychlé a výborné. Dobrou chuť!
- 1h
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
4 kusy |
4 kusy |
500 g |
500 g |
1 kus |
1 kus |
50 g |
50 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Tento recept je na super rychlou večeři. Takže šup na to. Zapněte troubu na 200°C. Kuře osolte, opepřete a okmínujte a zlehka poprašte paprikou a nebo grilovacím kořením.
-
Cibuli očistěte a nakrájejte na kostky. Stejně tak slaninku. Slaninu orestujte na lžičce sádla, jakmile začne sklovatět, přidejte cibulku a opečte.
Ochutnejte zelí - pokud je příliš kyselé, propláchněte ho. Jinak z něj vylejte šťávu a promíchejte na pekáči s cibulí. Navrch naskládejte kuřecí stehna a vložte do trouby.
-
Pečte, dokud nebude kuře měkké, pak sundejte poklici a opečte kůrčičku.
Pokud je v pekáčku hodně tekutiny, vyndejte maso a šťávu zredukujte vařením na sporáku.
Podávat můžete například s noky, pokud se stravujete low carb, můžete zvolit například kedlubnové brambory.
Makronutrienty
11%
63%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 415 kJ | 1 493 kJ |
Kalorická hodnota | 99,2 kcal | 357 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,1 g
0,538 g |
7,56 g
1,93 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,21 SVJ | 0,756 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,95 g
1,6 g |
17,8 g
5,76 g |
Bílkoviny | 11,9 g | 42,6 g |
Sůl | 0,88 g | 3,17 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů