Kuře jako bažant

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Kuře jako bažant

Omáčky neděláme velké množství, ztratila by chuť. Je to jen mírně zahuštěná šťáva. Příloha rýže nebo brambory a zelenina.

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na jemno, vložíme do hrnce, přidáme kuřecí stehna, koření a rozmarýn. Podlijeme vývarem a dusíme do měkka.

  2. Kuřecí stehna vyjmeme z hrnce a v troubě pod grilem necháme zezlátnout.

  3. Z vývaru odstraníme přebytečný tuk, větvičku rozmarýnu a bobkový list.

  4. V trošce studeného vývaru rozmícháme mouku a omáčku zahustíme. Necháme povařit. . Necháme povařit. Nakonec částečně rozmixujeme. Necedíme, malé kousky koření necháme v omáčce.

    Na talíř naservírujeme grilované kuřecí stehno a přidáme omáčku.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte