Kuře balsamico
Znáte kuře balsamico? Ne? Je to vynikající recept ze středomořské kuchyně na kuře v marinádě. Je nejenom super rychlý ale také velmi jednoduchý na přípravu. A chutná i dětem!
- 2h
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
olivový olej | 4 lžíce |
ocet balsamikový | 3 lžíce |
hořčice dijonská | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl | 1 lžička |
paprika sladká mletá | 0,5 lžičky |
česnek | 2 stroužky |
kuřecí paličky - spodní stehna | 8 kusů |
cizrna, sterilovaná | 250 g |
Postup přípravy
-
Začněte tím, že si připravíte marinádu. Česnek utřete se solí. V míse pak smíchejte všechny potřebné ingredience. Do výsledné marinády vložte paličky, scezenou cizrnu a dobře promíchejte. Přesypte na pekáč. Následně pekáč zakryjte potravinovou fólií nebo alobalem a nechte v lednici marinovat. Nejméně 30 minut, ideálně přes noc. Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia a pečte paličky přibližně 1 hodinu a 15 minut až 1 hodinu a 30 minut. Kuře by mělo být dobře propečené, maso by mělo začít odpadávat od kosti a uvnitř by nemělo zůstat růžové. Cizrna pak poslouží jako část zdravé přílohy. A můžete podávat. Tento recept je univerzální, takže stejnou marinádu můžete použít i pro jiné druhy nebo kusy masa - např. stehna, nebo i celé kuře.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů