Znáte kuře balsamico? Ne? Je to vynikající recept ze středomořské kuchyně na kuře v marinádě. Je nejenom super rychlý ale také velmi jednoduchý na přípravu. A chutná i dětem!
- 2h
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Na marinádu | |
---|---|
4 lžíce |
4 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 stroužky |
2 stroužky |
Další suroviny: | |
kuřecí paličky - spodní stehna 8 kusů |
8 kusů |
250 g |
250 g |
Postup přípravy
-
Začněte tím, že si připravíte marinádu. Česnek utřete se solí. V míse pak smíchejte všechny potřebné ingredience. Do výsledné marinády vložte paličky, scezenou cizrnu a dobře promíchejte. Přesypte na pekáč. Následně pekáč zakryjte potravinovou fólií nebo alobalem a nechte v lednici marinovat. Nejméně 30 minut, ideálně přes noc.
Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia a pečte paličky přibližně 1 hodinu a 15 minut až 1 hodinu a 30 minut. Kuře by mělo být dobře propečené, maso by mělo začít odpadávat od kosti a uvnitř by nemělo zůstat růžové. Cizrna pak poslouží jako část zdravé přílohy. A můžete podávat.
Tento recept je univerzální, takže stejnou marinádu můžete použít i pro jiné druhy nebo kusy masa - např. stehna, nebo i celé kuře.
Makronutrienty
16%
47%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 774 kJ | 5 139 kJ |
Kalorická hodnota | 185 kcal | 1 228 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,16 g
0,596 g |
34,3 g
3,95 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,516 SVJ | 3,43 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,6 g
2,53 g |
76,7 g
16,8 g |
Bílkoviny | 14,6 g | 97 g |
Sůl | 0,817 g | 5,42 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů