KUŘE ALÁ KACHNA S MANDLOVÝM KNEDLÍKEM
Klasické oblíbené jídlo v lowcarb provedení, bude chutnat všem! Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mikrovlnná trouba
- Obědy a večeře
- Oslava
- Paleo
- Pečení
- Posvícení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřečí stehna, čtvrtky | 2 kusy |
sůl | 0,5 lžičky |
kmín drcený | 1 lžička |
hlávkové bílé zelí | 0,5 hlávky |
cibule | 2 kusy |
slanina anglická | 50 g |
sůl | 1 lžička |
kmín drcený | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
mandlová mouka | 3 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 0,5 lžičky |
vejce slepičí střední, m | 1 kus |
sůl | 1 špetka |
olivový olej | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Porce kuřete nasolím, nakmínuju a nechám do druhého dne odležet.
-
1/2 hlávky zelí a 2 cibule si najemno nakrájím, přidám na kostičky nakrájenou slaninu a smíchám s kysaným zelím, osolím, okmínuji, opepřím a dám do sádlem vymazaného pekáče. Mezi to vtlačím porce kuřete a podliji, peču na 190°C zhruba hodinu.
-
Knedlík - vše rozmíchat v hrnečku, v mikrovlnce vlnit na plný výkon 2 minuty.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů