KUŘE ALÁ KACHNA S MANDLOVÝM KNEDLÍKEM

Oli

Klasické oblíbené jídlo v lowcarb provedení, bude chutnat všem! Děkujeme Věře Husákové za recept :)

KUŘE ALÁ KACHNA S MANDLOVÝM KNEDLÍKEM

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kuřečí stehna, čtvrtky 2 kusy
sůl 0,5 lžičky
kmín drcený 1 lžička
hlávkové bílé zelí 0,5 hlávky
cibule 2 kusy
slanina anglická 50 g
sůl 1 lžička
kmín drcený 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
mandlová mouka 3 lžíce
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky
vejce slepičí střední, m 1 kus
sůl 1 špetka
olivový olej 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. Porce kuřete nasolím, nakmínuju a nechám do druhého dne odležet.

  2. 1/2 hlávky zelí a 2 cibule si najemno nakrájím, přidám na kostičky nakrájenou slaninu a smíchám s kysaným zelím, osolím, okmínuji, opepřím a dám do sádlem vymazaného pekáče. Mezi to vtlačím porce kuřete a podliji, peču na 190°C zhruba hodinu.

  3. Knedlík - vše rozmíchat v hrnečku, v mikrovlnce vlnit na plný výkon 2 minuty.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů