Klasické oblíbené jídlo v lowcarb provedení, bude chutnat všem!
Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 hlávky |
0,5 hlávky |
2 kusy |
2 kusy |
50 g |
50 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Knedlík | |
3 lžíce |
3 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Porce kuřete nasolím, nakmínuju a nechám do druhého dne odležet.
-
1/2 hlávky zelí a 2 cibule si najemno nakrájím, přidám na kostičky nakrájenou slaninu a smíchám s kysaným zelím, osolím, okmínuji, opepřím a dám do sádlem vymazaného pekáče. Mezi to vtlačím porce kuřete a podliji, peču na 190°C zhruba hodinu.
-
Knedlík - vše rozmíchat v hrnečku, v mikrovlnce vlnit na plný výkon 2 minuty.
Makronutrienty
31%
46%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 309 kJ | 2 650 kJ |
Kalorická hodnota | 73,8 kcal | 633 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,68 g
0,655 g |
40,2 g
5,63 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,468 SVJ | 4,02 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,55 g
1,02 g |
30,5 g
8,77 g |
Bílkoviny | 6,88 g | 59 g |
Sůl | 0,724 g | 6,22 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů