- 1h:15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
20 g |
20 g |
1 lžička |
1 lžička |
50 ml |
50 ml |
0,5 lžíce |
0,5 lžíce |
Zelenina | |
1 kus |
1 kus |
4 kusy |
4 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
6 kusů |
6 kusů |
4 kusy |
4 kusy |
Postup přípravy
-
Kuracie stehná si očistím,umyjem a dám do misky,kde pridám olej,korenie na kura,soľ,mletú červenú papriku, čierne korenie a očistenú zeleninu ako cibuľu,mrkvu,cuketu, cesnak,premiešam a nechám najlepšie cez noc odpočívať.
-
Pečiem najskôr pri 160° cca 30minut,potom dám na 220° a dopekam 15minut,pred dopečením pridám pokrájané rajčiny.
Makronutrienty
29%
34%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 407 kJ | 3 518 kJ |
Kalorická hodnota | 97,3 kcal | 841 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,13 g
2,07 g |
44,3 g
17,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,513 SVJ | 4,43 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,51 g
0,481 g |
56,2 g
4,15 g |
Bílkoviny | 6,04 g | 52,2 g |
Sůl | 1,27 g | 10,9 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů