Kurací steak s letným šalátom - LC
Lehký, zdravý a lowcarb oběd či večeře. Zasytí a ještě si pochutnáte!
- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí prsa | 1 kus |
sůl himálajská jemná | 0,5 lžičky |
kořenicí směs na kuře | 0,5 lžičky |
chřest bílý | 200 g |
sůl | 1 lžička |
xylitol | 1 lžička |
máslo čerstvé | 1 lžička |
avokádo | 1 kus |
rajčata | 1 kus |
citronová šťáva, čerstvá | 2 lžičky |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
avokádový olej | 2 lžíce |
pažitka nať čerstvá | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Recept : kuracie prso 150-200g si prerežem napoly,posolím himalajskou soľou, okorením a prudko opečiem na grilovacej panvici z každej strany po 5 minut(podľa hrúbky prsa).
-
Bielu špargľu si očistím, pokrájam a dám variť, do vody pridám 1 čl soli, 1 čl xylitolu a 2 čl masla, varím 7 minut,1 celé avokádo si pokrájam na kocky, 1veľkú rajčinu si pokrájam tiež na kocky a pridám k uvarenej špargľi, pridám citrónovú šťavu, soľ, korenie, 2 pl avokádoveho oleja, čerstvú pažítku, premiešam a hotovo.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů