Lehký, zdravý a lowcarb oběd či večeře. Zasytí a ještě si pochutnáte!
- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Salát | |
200 g |
200 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Recept : kuracie prso 150-200g si prerežem napoly,posolím himalajskou soľou, okorením a prudko opečiem na grilovacej panvici z každej strany po 5 minut(podľa hrúbky prsa).
-
Bielu špargľu si očistím, pokrájam a dám variť, do vody pridám 1 čl soli, 1 čl xylitolu a 2 čl masla, varím 7 minut,1 celé avokádo si pokrájam na kocky, 1veľkú rajčinu si pokrájam tiež na kocky a pridám k uvarenej špargľi, pridám citrónovú šťavu, soľ, korenie, 2 pl avokádoveho oleja, čerstvú pažítku, premiešam a hotovo.
Makronutrienty
20%
40%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 510 kJ | 1 486 kJ |
Kalorická hodnota | 122 kcal | 355 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,26 g
0,51 g |
12,4 g
1,49 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,426 SVJ | 1,24 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,44 g
1,61 g |
24,6 g
4,69 g |
Bílkoviny | 8,31 g | 24,2 g |
Sůl | 1,56 g | 4,56 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů