Kuličky z mletého masa se sýrem, rajská a kedlubnové špagetky
Oblíbené klasické jídlo nízkosacharidově, zdravě a lehce :) Děkujeme Kateřině Hlávkové za krásný recept :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
maso mleté | 240 g |
sýr gouda | 100 g |
cibule | 1 kus |
česnek | 3 stroužky |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
majoránka sušená drhnutá | 1 špetka |
máslo čerstvé | 1 lžička |
cibule | 2 kusy |
česnek stroužky | 2 kusy |
rajský protlak | 2 lžičky |
rajčatová šťáva | 100 ml |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
bazalka sušená drhnutá | 1 špetka |
máslo čerstvé | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
kedlubna | 1 kus |
Postup přípravy
-
Na kuličky jsem smíchala mleté maso mix, cca 240g, strouhanou goudu 100g, cibuli najemno, česnek, sůl, pepř, majoránku. Udělala jsem malé kuličky a upekla jsem v troubě, asi na 180°C dozlatova.
-
Na omáčku: dvě větší cibule jsem nakrájela najemno, opekla jsem dozlatova na másle. Přidala jsem česnek a dvě lžičky protlaku. Ten se musí nechat řádně zasmažit, aby ztratil kyselost. Pak jsem přidala vodu, zbytek suga z Lidlu,asi 100ml, sůl, pepř a bazalku. Nechala jsem provařit do změknutí cibule a pak jsem rozmixovala. Cibule to zahustí a zároveň dosladí.
-
Na kedlubnové špagetky se jen nakrouhá kedlubna na tenké nudličky, pak jsem jí na troše másla opekla na pánvi, až ztratí vodu a změkne, jen osoleno a špetka pepře.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů