Kuličky z mletého masa se sýrem, rajská a kedlubnové špagetky

Oblíbené klasické jídlo nízkosacharidově, zdravě a lehce :) Děkujeme Kateřině Hlávkové za krásný recept :)

Kuličky z mletého masa se sýrem, rajská a kedlubnové špagetky

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
maso mleté 240 g
sýr gouda 100 g
cibule 1 kus
česnek 3 stroužky
sůl 0,5 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka
majoránka sušená drhnutá 1 špetka
máslo čerstvé 1 lžička
cibule 2 kusy
česnek stroužky 2 kusy
rajský protlak 2 lžičky
rajčatová šťáva 100 ml
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
bazalka sušená drhnutá 1 špetka
máslo čerstvé 1 lžička
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
kedlubna 1 kus

Postup přípravy

  1. Na kuličky jsem smíchala mleté maso mix, cca 240g, strouhanou goudu 100g, cibuli najemno, česnek, sůl, pepř, majoránku. Udělala jsem malé kuličky a upekla jsem v troubě, asi na 180°C dozlatova.

  2. Na omáčku: dvě větší cibule jsem nakrájela najemno, opekla jsem dozlatova na másle. Přidala jsem česnek a dvě lžičky protlaku. Ten se musí nechat řádně zasmažit, aby ztratil kyselost. Pak jsem přidala vodu, zbytek suga z Lidlu,asi 100ml, sůl, pepř a bazalku. Nechala jsem provařit do změknutí cibule a pak jsem rozmixovala. Cibule to zahustí a zároveň dosladí.

  3. Na kedlubnové špagetky se jen nakrouhá kedlubna na tenké nudličky, pak jsem jí na troše másla opekla na pánvi, až ztratí vodu a změkne, jen osoleno a špetka pepře.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů