Kuličky z mletého masa a kedlubny na smetaně - LC

Laduš

Výborný low carb oběd, kedlubny upravené tímto způsobem jsou mimořádně chutné. :)

Kuličky z mletého masa a kedlubny na smetaně - LC

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
maso mleté 500 g
vajíčka 2 kusy
droždí lahůdkové sušené, tebi 1 lžíce
vláknina bramborová 30 g
sůl himálajská jemná 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
směs koření na mleté maso 1 lžička
kedlubna 2 kusy
smetana na vaření 100 g
máslo čerstvé 1 lžíce
sůl himálajská jemná 1 lžička
pepř barevný celý 1 g

Postup přípravy

  1. Kuličky: vše v míse důkladně promícháme rukou a pak tvoříme kuličky. Poklademe je na plech na pečící papír. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca půl hodiny. Z tohoto množství jsem měla 15 kuliček.

  2. Postup: kedlubny nakrájíme na malé hranolky. Povaříme v osolené vodě cca 8 minut. Pak vodu scedíme. Na pánvi rozehřejeme máslo, kedlubnové hranolky krátce osmahneme, dochutíme solí a pepřem a přilijeme smetanu. Chvíli povaříme, než se smetana zredukuje.

  3. ZELENINA - polníček, rukola, zelená paprika, cherry rajčátka - vše zalito avokádovým olejem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů