Kuličky z mletého masa a kedlubny na smetaně - LC
Výborný low carb oběd, kedlubny upravené tímto způsobem jsou mimořádně chutné. :)
- 40m
- 3 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
maso mleté | 500 g |
vajíčka | 2 kusy |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 1 lžíce |
vláknina bramborová | 30 g |
sůl himálajská jemná | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
směs koření na mleté maso | 1 lžička |
kedlubna | 2 kusy |
smetana na vaření | 100 g |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
sůl himálajská jemná | 1 lžička |
pepř barevný celý | 1 g |
Postup přípravy
-
Kuličky: vše v míse důkladně promícháme rukou a pak tvoříme kuličky. Poklademe je na plech na pečící papír. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca půl hodiny. Z tohoto množství jsem měla 15 kuliček.
-
Postup: kedlubny nakrájíme na malé hranolky. Povaříme v osolené vodě cca 8 minut. Pak vodu scedíme. Na pánvi rozehřejeme máslo, kedlubnové hranolky krátce osmahneme, dochutíme solí a pepřem a přilijeme smetanu. Chvíli povaříme, než se smetana zredukuje.
-
ZELENINA - polníček, rukola, zelená paprika, cherry rajčátka - vše zalito avokádovým olejem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů