KULIČKY Z KUŘECÍHO MASA V SÝROVO-SMETANOVÉ OMÁČCE

Danula

Opět je tam hromada sýra, takže děcka jsou na vrcholu blaha a tatínek, byť o kuřecím mase z výživového hlediska většinou nic moc pěkného neříká, si bez okolků běžel přidat...

KULIČKY Z KUŘECÍHO MASA V SÝROVO-SMETANOVÉ OMÁČCE

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
kuřecí stehenní řízek 500 g
cibule 1 kus
vajíčka 1 kus
strouhanka 3 lžíce
škrob jemný 1 lžíce
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
česnek sušený / granulovaný 1 lžička
smetana ke šlehání, šlehačka 400 ml
sýr eidam 30% 200 g
česnek stroužky 5 kusů
rozmarýn 2 snítky
Vegeta 1 lžička

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso nakrájet nadrobno, přidat na sádle orestovanou cibuli, vejce, strouhanku, Solamyl, sůl, pepř a sušený česnek, vše důkladně promíchat a nechat v lednici asi 1 hodinu uležet.

  2. Poté z hmoty tvarovat navlhčenýma rukama malé kuličky asi o průměru 5cm (z tohoto množství jsem ukoulela 12 kuliček) a ukládat je na sádlem vymazaný malý plech nebo do zapékací nádoby. Pečeme v troubě 20 minut na 170 stupňů, pak zalijeme omáčkou a dopékáme dalších 20 minut. Ke konci pečení můžeme maličko zvýšit teplotu, aby kuličky "chytily barvu".

  3. Omáčka: Smícháme smetanu, strouhaný sýr, prolisovaný česnek, sůl, pepř, rozmarýn a Vegetu. Dle potřeby můžeme maličko naředit mlékem. Přidala jsem dušené sekané fazolové lusky a mačkané brambůrky a kluci se zase olizovali až za ušima.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů