Kulajda - nízkosacharidová
pokud jste milovník hub a kopru jako já, tak je tohle pro vás lowcarb (LC) oběd-ráj na zemi!
- 25m
- 2 porce
- jednoduché
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Paleo
- Polévky
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
cibule | 1 kus |
kopr čerstvý, koprová nať | 1 svazek |
cuketa | 1 kus |
kokosové mléko | 400 ml |
houby sušené, směs | 2 hrsti |
sůl | 1 lžička |
vajíčka | 4 kusy |
Postup přípravy
-
Na ghee nebo másle si orestujete do zlatova cibulku, přidáte kopr, cuketu a 1/3 hub. Promícháte a zalejete kokosovým mlékem a vodou, aby byla cuketa ponořená. Necháte alespoň 20 minut vařit a poté rozmixujete.
-
Osolíte, opepříte a můžete přidat kokosové mléko nebo vodu pro požadovanou hustotu a zbytek hub. Podáváte s čestvým koprem a vejci či masem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů