Tenhle moučník vzniknul jako bezvaječná variace na můj oblíbený vaflový recept. Večer smícháte mouky s vodou a droždím, ráno přidáte další suroviny a za několik minut už můžete smažit.
- 40m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
1,5 hrnků |
1,5 hrnků |
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
2 hrnky |
2 hrnky |
5 g |
5 g |
1 kus |
1 kus |
10 ml |
10 ml |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Ve vyšší míse smíchejte mouky s vodou a droždím, vody dejte tolik, aby vzniklo hodně husté, ale tekuté těsto. Mísu zakryjte a těsto nechejte kynout v pokojové teplotě přibližně 8 hodin. Poté vmíchejte důkladně vidličkou rozmačkaný banán, 2 lžíce javorového sirupu a 2 lžíce změklého až tekutého kokosového oleje, podle potřeby přidejte trochu vody.
-
Při středním výkonu plotýnky rozehřejte pánev a nechejte na ní rozpustit trošku kokosového oleje. Postupně lijte na pánev lívanečky, jakmile jsou z jedné strany hotové, opatrně je širokou obracečkou otáčejte a usmažte je i z druhé strany. Lívanečky podávejte ještě teplé polité javorovým sirupem.
Makronutrienty
87%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 661 kJ | 1 090 kJ |
Kalorická hodnota | 158 kcal | 261 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
33,1 g
2,51 g |
54,6 g
4,15 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,31 SVJ | 5,46 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,52 g
1,03 g |
2,5 g
1,71 g |
Bílkoviny | 3,26 g | 5,38 g |
Sůl | 0,037 g | 0,061 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů