Kukuřično-pohankové kynuté lívance

Kateřina Gallinová

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Kukuřično-pohankové kynuté lívance

Tenhle moučník vzniknul jako bezvaječná variace na můj oblíbený vaflový recept. Večer smícháte mouky s vodou a droždím, ráno přidáte další suroviny a za několik minut už můžete smažit.

Postup přípravy

  1. Ve vyšší míse smíchejte mouky s vodou a droždím, vody dejte tolik, aby vzniklo hodně husté, ale tekuté těsto. Mísu zakryjte a těsto nechejte kynout v pokojové teplotě přibližně 8 hodin. Poté vmíchejte důkladně vidličkou rozmačkaný banán, 2 lžíce javorového sirupu a 2 lžíce změklého až tekutého kokosového oleje, podle potřeby přidejte trochu vody.

  2. Při středním výkonu plotýnky rozehřejte pánev a nechejte na ní rozpustit trošku kokosového oleje. Postupně lijte na pánev lívanečky, jakmile jsou z jedné strany hotové, opatrně je širokou obracečkou otáčejte a usmažte je i z druhé strany. Lívanečky podávejte ještě teplé polité javorovým sirupem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte