Krůtí stir-fry - LC

Laduš

Krůtí stir-fry - LC

Stir-fry je asijská technika, při které jsou ingredience smažené v malém množství velice horkého oleje při míchání ve woku. Tato technika má původ v Číně, v posledních stoletích se rozšířila do zbytku Asie a světa.

Osobně mám stir-fries velmi ráda. Důležité je předem si nachystat všechny ingredience a pak už je to jen chvilka. Recepty můžete používat jak původní, tak si vytvářet svoje vlastní. :)

Postup přípravy

  1. Maso jsem den předem naložila. Nakrájela jsem jej na nudličky a smíchala s nastrouhaným zázvorem, prolisovaným česnekem, chilli, a omáčkami.

    Misku s naloženým masem jsem asi tak hodinu a půl před tepelnou úpravou vytáhla z lednice.

  2. Ve woku jsem rozpálila olej a maso jsem v něm velmi zprudka orestovala za stálého promíchávání. Potom jsem jej vyjmula z pánve.

    Do pánve jsem přilila trochu vody a vložila cibuli nakrájenou na malé měsíčky, bílé papriky nakrájené na proužky a kapii nakrájenou na čtverečky. Vše jsem krátce zprudka orestovala.

    Poté jsem maso vrátila zpět do pánve, přilila vývar, směs důkladně promíchala a nechala ještě chvilku probublat už na mírném plameni. Mně se zdála stále příliš řídká, proto jsem ji zaprášila troškou konjakové mouky (1/2 lžičky) a pak byla konzistenčně tak akorát a krásně lesklá.

  3. Jako přílohu jsem zvolila konjakové nudle.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte