Krůtí stir-fry - LC
Stir-fry je asijská technika, při které jsou ingredience smažené v malém množství velice horkého oleje při míchání ve woku. Tato technika má původ v Číně, v posledních stoletích se rozšířila do zbytku Asie a světa. Osobně mám stir-fries velmi ráda. Důležité je předem si nachystat všechny ingredience a pak už je to jen chvilka. Recepty můžete používat jak původní, tak si vytvářet svoje vlastní. :)
- 15m
- 3 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Orientální
- Párty
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
krůtí prsa | 500 g |
zázvor, čerstvý kořen | 2 cm |
česnek stroužky | 2 kusy |
sojová omáčka | 2 lžíce |
ústřicová omáčka | 1 lžíce |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
kokosový olej | 1 lžička |
cibule červená | 1 kus |
paprika bílá | 2 kusy |
paprika kapie | 1 kus |
vývar drůbeží domácí | 300 ml |
Postup přípravy
-
Maso jsem den předem naložila. Nakrájela jsem jej na nudličky a smíchala s nastrouhaným zázvorem, prolisovaným česnekem, chilli, a omáčkami. Misku s naloženým masem jsem asi tak hodinu a půl před tepelnou úpravou vytáhla z lednice.
-
Ve woku jsem rozpálila olej a maso jsem v něm velmi zprudka orestovala za stálého promíchávání. Potom jsem jej vyjmula z pánve. Do pánve jsem přilila trochu vody a vložila cibuli nakrájenou na malé měsíčky, bílé papriky nakrájené na proužky a kapii nakrájenou na čtverečky. Vše jsem krátce zprudka orestovala. Poté jsem maso vrátila zpět do pánve, přilila vývar, směs důkladně promíchala a nechala ještě chvilku probublat už na mírném plameni. Mně se zdála stále příliš řídká, proto jsem ji zaprášila troškou konjakové mouky (1/2 lžičky) a pak byla konzistenčně tak akorát a krásně lesklá.
-
Jako přílohu jsem zvolila konjakové nudle.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 14. Měkkýši a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů