Krůtí steak s dýní a mangoldem

Adéla Kábelová

Krůtí steak s dýní a mangoldem

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
krůtí prsa 400 g
dýně Hokkaido 400 g
mangold 10 listů
avokádo 30 g
cibule červená 1 kus
olivový olej 3 lžíce
cibule sladká, šalotka 1 kus
česnek 1 stroužek
sůl 1 lžička
pepř černý 1 lžička

Postup přípravy

  1. Začínám přípravou dýně. Nakrájím ji na měsíčky a dám do mísy se lžící olivového oleje a dle chuti ochutím. Lze přidat čerstvé bylinky, sůl, pepř nebo i nějakou směs na americké brambory nebo hranolky - jen sledujeme složení, aby bylo kvalitní a nebyl tam třeba přidaný škrob, cukr, glutamát apod. Promíchám a dám na plech s pečícím papírem a peču na horkovzduch cca 20 - 30 minut. Když jsem někdy v polovině pečení dýně, rozpálím si na pánvi olivový olej a krůtí plátky (osolené a opepřené) zprudka orestuji z obou stran. Přidám nakrájenou červenou cibuli a chvíli splečně restuji. Poté podleju trochou vody a pomalu dále vařím, aby maso nebylo vevnitř syrové. Na menší pánvi si rozpálím lžící oleje, přidám na kostičky nakrájenou šalotku a prolisovaný česnek. Po chvíli přidám nakrájený mangold, kterému jsem před tím odřízla stonky - jsou trochu tužší konzistence. Mangold je podobný špenátu - pokud jej tedy nemáme (většinou jde sehnat pouze na farmářských trzích), tak klidně místo něj použijeme špenát. Společně dusím cca 5 minut, dokud mangold není měkký. Pokud se mi to připaluje, můžu podlít trochou vody. Vše pak dám na talíř a na steaky můžu ještě přidat kousek avokáda. Klidně mohu přidat i nějaký dip.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů