Krůtí steak s dýní a mangoldem

Adéla Kábelová

Krůtí steak s dýní a mangoldem

Postup přípravy

  1. Začínám přípravou dýně. Nakrájím ji na měsíčky a dám do mísy se lžící olivového oleje a dle chuti ochutím. Lze přidat čerstvé bylinky, sůl, pepř nebo i nějakou směs na americké brambory nebo hranolky - jen sledujeme složení, aby bylo kvalitní a nebyl tam třeba přidaný škrob, cukr, glutamát apod. Promíchám a dám na plech s pečícím papírem a peču na horkovzduch cca 20 - 30 minut.

    Když jsem někdy v polovině pečení dýně, rozpálím si na pánvi olivový olej a krůtí plátky (osolené a opepřené) zprudka orestuji z obou stran. Přidám nakrájenou červenou cibuli a chvíli splečně restuji. Poté podleju trochou vody a pomalu dále vařím, aby maso nebylo vevnitř syrové.

    Na menší pánvi si rozpálím lžící oleje, přidám na kostičky nakrájenou šalotku a prolisovaný česnek. Po chvíli přidám nakrájený mangold, kterému jsem před tím odřízla stonky - jsou trochu tužší konzistence. Mangold je podobný špenátu - pokud jej tedy nemáme (většinou jde sehnat pouze na farmářských trzích), tak klidně místo něj použijeme špenát. Společně dusím cca 5 minut, dokud mangold není měkký. Pokud se mi to připaluje, můžu podlít trochou vody.

    Vše pak dám na talíř a na steaky můžu ještě přidat kousek avokáda. Klidně mohu přidat i nějaký dip.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte