Zdravé a plné vitamínů je nízkosacharidové jídlo od Jozefa Kabáta, děkujeme :)
- 1h
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
500 g |
500 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
5 g |
5 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
Celer jsem oloupal, nakrájel na větší kostky, pokladl na pečící plech, osolil, opepřil, lehce posypal kurkumou a pokapal kokosovým olejem. Pekl jsem na 200 °C do změknutí.
-
Maso i zeleninu jsem pokrájel na větší kousky, střídavě napíchl na špejli a zbytek zeleniny dal na dno pekáčku. Takto připravené osolil, opepřil a nasypal drcená rajčata. Přidal lžíci sádla a pekl 30 minut na 200 °C pod alobalem a dalších 30 minut bez alobalu a 1x otočil, aby se opekl špíz z obou stran. Salát natrhaný a jen vypraný ve vodě.
Makronutrienty
40%
47%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 271 kJ | 1 677 kJ |
Kalorická hodnota | 64,7 kcal | 401 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,72 g
1,35 g |
35,5 g
8,38 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,572 SVJ | 3,55 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,98 g
0,913 g |
12,3 g
5,66 g |
Bílkoviny | 6,75 g | 41,8 g |
Sůl | 0,493 g | 3,05 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů