Krůtí směs s fazolemi a kešu ořechy
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
žlutá paprika | 0,5 kusu |
červená paprika | 0,5 kusu |
ořechy kešu | 2 hrsti |
cibulka jarní, sečka | 2 kusy |
cuketa | 1 kus |
olivový olej | 2 lžíce |
ocet jablečný | 1 lžíce |
sojová omáčka | 1 lžíce |
česnek | 4 stroužky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
zázvor, čerstvý kořen | 1 cm |
kořenicí směs na gyros a kebab | 1 lžička |
fazole bílé sterilované | 260 g |
krůtí prsa | 300 g |
sůl | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na menší nudličky, o velikosti sousta. Okořeníme, osolíme. Osmahneme na oleji s kešu ořechy. Pak přidáme zcezenou konzervu fazolí, sojovou omáčku, a jablečný ocet. Koření používám výraznější, lehce pikantní, s paprikou - můžete sáhnout třeba také pro grilovacím, arabském nebo country koření. Vše důkladně promícháme, než se kousky balí ve směsi a tekutina odpaří. Odložíme stranou na misku. Česnek prolisujeme, zázvor nasekáme na malé kousky nebo nastrouháme. Papriky nakrájíme na kousky. Zelenou část cibule na kroužky, bílou najemno. Bílou část cibule a nasekaný zázvor orestujeme dozlatova. Pak přidáme prolisovaný česnek a papriky. Opékáme, dokud nezačnou trochu měknout. Pak přidáme na kolečka nakrájenou zelenou cibulku, hotovou masovou směs a dobře promícháme. Prohřejeme, dochutíme a můžeme podávat.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů