Krůtí se žampiony a zeleninou kaší
- 35m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
celer | 100 g |
kurkuma mletá | 1 špetka |
smetana na vaření | 100 g |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
žampiony čerstvé | 65 g |
máslo přepuštěné, ghí | 2 lžičky |
kedlubna | 1 kus |
krůtí prsa | 90 g |
Postup přípravy
-
Celer a kedlubnu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uvaříme ve vodě se špetkou kurkumy. Krůtí prsa nakrájíme na menší kousky a zprudka na ghí opečeme. Vyjmeme z pánve a dáme na ní očištěné a na kousky nebo plátky nakrájené žampiony. Restujeme do změknutí. Přidáme maso, osolíme a opepříme. Zalijeme trochou smetany a stáhneme z plamene. Zeleninu scedíme a namixujeme se zbytkem smetany.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů