- 35m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
100 g |
100 g |
1 špetka |
1 špetka |
100 g |
100 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
65 g |
65 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 kus |
1 kus |
90 g |
90 g |
Postup přípravy
-
Celer a kedlubnu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uvaříme ve vodě se špetkou kurkumy.
Krůtí prsa nakrájíme na menší kousky a zprudka na ghí opečeme. Vyjmeme z pánve a dáme na ní očištěné a na kousky nebo plátky nakrájené žampiony. Restujeme do změknutí. Přidáme maso, osolíme a opepříme. Zalijeme trochou smetany a stáhneme z plamene.
Zeleninu scedíme a namixujeme se zbytkem smetany.
Makronutrienty
29%
39%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 389 kJ | 1 715 kJ |
Kalorická hodnota | 93 kcal | 410 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,99 g
1,94 g |
22 g
8,53 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,499 SVJ | 2,2 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,53 g
3,9 g |
24,4 g
17,2 g |
Bílkoviny | 6,68 g | 29,4 g |
Sůl | 4,78 g | 21,1 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů