Děkuji za skvělý jarní recept Luci+Davidovi :)
Inspirováno časopisem Albert.
- 1h:30m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Roláda | |
---|---|
1 000 g |
1 000 g |
1 lžička |
1 lžička |
3 lžíce |
3 lžíce |
100 g |
100 g |
Náplň | |
6 kusů |
6 kusů |
1 lžička |
1 lžička |
3 kusy |
3 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
2 hrsti |
2 hrsti |
Pyré | |
500 g |
500 g |
150 ml |
150 ml |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Krůtí prsa rozřízneme na plát vcelku, opatrně naklepeme, potřeme hořčicí a oslolíme.
-
Na másle si osmažíme nakrájené cibulky, vlijeme rozšlehaná vajíčka a umícháme řídkou smaženici, osolíme.
-
Smaženicí potřeme plát masa, poklademe listy špenátu a zarolujeme.
Roládu obalíme plátky anglické slaniny a pevně omotáme provázkem.
Vložte do pekáče, podlijte trochou vody a pečte 60 minut při teplotě 180 °C. Během pečení roládu otáčejte a podlévejte výpekem.
-
Batáty oloupejte, nakrájejte na kostky a uvařte v páře doměkka. Rozmačkejte nebo tyčovým mixérem rozmixujte. Vmíchejte mléko, máslo a nakonec osolte.
-
Z upečené rolády odstraníme provázek, nakrájíme na plátky a podáváme s batátovým pyré.
Skvělá volba na jarní tabuli :)
Makronutrienty
24%
56%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 505 kJ | 1 917 kJ |
Kalorická hodnota | 121 kcal | 458 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,62 g
1,51 g |
21,3 g
5,74 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,562 SVJ | 2,13 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,95 g
1,85 g |
18,8 g
7 g |
Bílkoviny | 13,2 g | 50,2 g |
Sůl | 0,938 g | 3,56 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů