Krůtí roláda a dýňové pyré - LC

Laduš

Krůtí roláda a dýňové pyré - LC

Doposud jsem dělala jen roládu z mletého masa. Takže z jednoho kusu masa to bylo pro mě dnes poprvé a musím říct, že jsem z toho měla obavy. Ale nakonec se dílo zdařilo. Taky díky mému příteli, který mi s tím rozkrojením obřího krůtího prsa pomohl. A to dýňové pyré se k roládě skvěle hodilo, bylo opravdu výborné. :)

Postup přípravy

  1. Krůtí prso jsem rozkrojila na plát a položila na potravinářskou fólii. Důkladně a rovnoměrně jsem jej naklepala. Kde bylo potřeba, odkrojila jsem od krajů přesahující kousky a zaplácla jimi díry. Ještě jednou jsem to poklepala, aby vše drželo pohromadě. Vznikl mi pěkný plát ve tvaru obdélníku.

    Vajíčka jsem na pánvi usmažila na másle a pak do nich vmíchala nasekanou petrželku.

  2. Krůtí plát jsem osolila, opepřila a potřela hořčicí. Stranu blíž ke mně, kousek od okraje, jsem pokladla plátky slaniny. Doprostřed slaniny jsem dala smažená vajíčka, do vajíček jsem zatlačila špalíčky sýru a kolem sýru proužky očištěného a nakrájeného kozího rohu. Takže to vypadalo tak, že jsem měla kousek okraje jen maso, potom pás ze slaniny, na kterém byl menší pás z vajíček a ostatních ingrediencí a pak zbytek už zase jen maso.

  3. Roládu jsem stočila, okraje zajistila špejlemi a celou jsem ji obvázala nití. Přendala jsem ji na plech s pečícím papírem. Vrch rolády jsem pokladla plátky másla.

    Plech jsem vložila do předehřáté trouby a pekla půl hodiny.

    Roládu jsme měla na délku na největší plech, takže celkově asi tak 18 plátků.

  4. Na pyré: dýně hokaido, 5 bobkových listů, sůl, černý mletý pepř, máslo a smetana (dýně vážila 700 g po očištění, máslo jsem dala od oka a smetanu taky, tu jsem postupně přilévala během mixování až do požadované konzistence pyré).

  5. Dýni jsem důkladně omyla, rozkrojila a odstranila vnitřek se semínky. Dužinu i se slupkou jsem nakrájela na menší kousky, které jsem vložila do hrnce a zalila vodou. Osolila jsem a přidala bobkové listy.

  6. Dýni jsem uvařila do měkka. Poté jsem vodu scedila, odstranila bobkové listy a dýni pomačkala mačkadlem na brambory. Přidala jsem pepř, podle chuti ještě trochu soli, máslo a smetanu a vše jsem promixovala tyčovým mixérem.

    Byly toho zhruba 3 porce.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte